test

Kerkstraat Soest


Net voor het zomerreces is het ontwerp voor nieuwe appartementen aan de Kerkstraat door de welstand als positief beoordeeld. Voortborduren op de bestaande omgang met overgangen aan de Kerkstraat, waar duidelijk onderscheid zichtbaar is tussen woon en werkgebieden vindt het nieuwe appartementencomplex zijn plek. Het eens lege verharde voorgebied wat hoort bij een werkgebied maakt plaats voor groene, privé voortuinen in lijn met de woongebieden. Aan de straat grenzende gevels  zijn vormgegeven als formalistische gevels, corresponderend met het statige van het witte traditionele en classicistische gebouw wat behouden zal blijven. Achter de formele straatgevels vind je een fijne binnentuin met houten gevels. De binnentuin zal vormgegeven worden als een sociaal hart en zorgt voor dynamiek in de binnentuin waar verschillende planten en bloemen het gehele jaar hun weg zullen vinden.
test
test