test

Neuweg appartementen in Hilversum


Tussen de Hilversumse Neuweg en de Langestraat in heeft OOKarchitecten een woongebouw ontworpen met 35 twee en driekamer appartementen op een voormalige autogarage locatie. 
 
Het ontwerp bestaat uit twee achter elkaar geplaatste volumes die door hun positionering een binnenplaats vormen. Deze open binnenplaats vorm het hart van het woongebouw, bevat de galerijontsluitingen van de woningen en zorgt voor een luwe binnenwereld. De volumes krijgen schaal door verticale geleding, waardoor deze getrapt aan de straat komen te staan. De gevels worden uitgevoerd in zwart gepoedercoat metaal en ingevuld met contrasterende houten delen waardoor de sculpturaliteit van het gebouw wordt onderstreept. Loggia's en andere buitenruimtes zijn als onderdeel van de massa ontworpen en vormen een geheel. Op de begane grond zijn de toegang naar de entree en de tuinafscheidingen als een geheel ontworpen en voorzien van een geintegreerd zitelement bij de entreepartij. Geintegreerd groen op dakterrassen, balkons loggia's en galerijen vormt een verbindend element tussen de verschillende eenheden waardoor een gebalanceerd geheel ontstaat.
test