test

Project Moore

Amsterdam

Het internet geeft vrijheid, maar om samen te leven moet vrijheid binnen afgesproken grenzen blijven. Project Moore Advocaten houdt zich bezig met deze grenzen. Rechtvaardigheid en ethiek zijn drijfveren van de gebruikers, wat zich reflecteert in een interieur van natuurlijke tinten en duurzame materialen. 

test
test
test
test
test
Project Moore is geen traditioneel advocatenkantoor. Er wordt helder gecommuniceerd zonder jargon, er is een losse werksfeer en het bedrijf presenteert zich als een gestructureerde, maar open partij. Het speerpunt van heldere communicatie zonder jargon of verassingen was dan ook een belangrijk uitgangspunt in de architectonische expressie van het interieur. Zo zijn er geen individuele werkkamers en wordt er gewerkt met een open werkvloer, waarin individuele werkplekken en kantoor faciliteiten veelvuldig zichtbaar zijn.  

Het kantoor beslaat twee volledig vrij indeelbare verdiepingen met aan twee zijden volglazen puien. De lagen worden ontsloten door een betonnen kern met verticale verbindingen en een facilitair programma. In deze kern zorgt een op maat gemaakte houten spiltrap voor een directe relatie tussen de werkvloer enerzijds en de lunchruimte met ruime presentatieruimte anderzijds.  Een licht, houten volume staat vrij in de ruimte van de werkvloer en vormt daardoor twee zones. In deze zones, direct aan het daglicht, staan ruime, om maat gemaakte werkbureau’s die een belangrijk element vormen in het kantoor. Er wordt aan gewerkt, overlegd en clienten schuiven regelmatig aan. Het volume bevat diverse overleg en belruimtes, waar clienten en werknemers zich terug kunnen trekken voor een gesprek.test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test
Het bestaande casco van het kantoor bestaat hoofdzakelijk uit beton. Door te werken met een beperkt palet van kleuren en materialen in de vorm van hout, messing en pastel groen, wordt een balans gezocht met het koele, harde beton. De introductie van een warm materiaal werkt in combinatie met de zorgvuldig geselecteerde planten contrasterend en draagt bij aan een menselijke, welkome werkomgeving. Trap, houten volume en maatwerk meubilair zijn volledig uitgevoerd in geolied eikenhout en afgewerkt met messing details. Bij de uitwerking van het ontwerp en maatwerk meubels is veel aandacht besteed aan een zorgvuldige detaillering, wat de kwaliteit en verfijning van het werk van Project Moore representeert. 
test
test
test
test