test

Villa R&A


Energieneutraal woonhuis voor particulieren die belang hechten aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. In het heuvelachtige bosperceel is het souterrain met de parkeergarage voor twee auto s ingegraven, waarbovenop de begane grond zich met een weids gebaar en een breed uitzicht nestelt in het glooiende landschap.

Bos Uyterlinde is een prachtige ontwikkeling op een unieke plek in Amersfoort. Gelegen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug aan de oude weg van Amersfoort naar Utrecht. Villa R&A komt door zijn duurzame karakter en een EPC van 0,2 in aanmerking voor een groene bouwvergunning.

Vergunningaanvragen voor extra energiezuinige nieuwbouw krijgen in Amersfoort voorrang: ze worden ruim twee keer zo snel afgehandeld. Daarmee wil de gemeente duurzame woningbouw stimuleren en belonen.

Een groene bouwvergunning wordt in principe binnen drie weken afgehandeld, in plaats van maximaal acht weken voor een reguliere bouwvergunning. Voorwaarde voor de versnelde vergunning is dat de energieprestatienorm van het gebouw 25% lager is dan de landelijke norm.


test
test
test
test
test
test