test

Passief huis op De Lichtenberg


Deze monolithische bakstenen woning is gevormd door het bestemmingsplan. Door de eenduidige manier van omgaan met gevelopeningen wordt het monolitische beeld nog verder versterkt. Deze wijze is ingeven door de alzijdigheid van de kavel. De verdraaide bovenbouw pakt de hoekverdraaiing van de kavel op. Hierdoor krijgt de woning zijn dynamiek. De achterkant van de woning, die is georienteerd op het zuiden, opent zich naar de tuin en biedt plek aan een veranda over bijna de gehele breedte van de woning wat tezamen met de eetkamer en keuken een mooi geheel vormt.

De begane grond van deze woning wordt gevormd door de trap en de keuken welke gevat zijn in een structurerend element waar omheen de ruimtes zijn georienteerd. Aan de voorzijde van de woning biedt dit plek aan een meer besloten woonkamer, aan de achterzijde zijn de keuken en de eetkamer gesitueerd die samen met de grote veranda een fantastische relatie aangaan met de grote achtertuin.


test
test
test
test
test
test
test